FLEXIT drink chroni, odżywia i regeneruje tkankę łączną - stawy, torebki stawowe, chrząstki, ścięgna, więzadła oraz tkankę kostną. Białko kolagenowe (hydrolizat żelatyny) stanowi źródło szerokiego spektrum aminokwasów i peptydów współuczestniczących..
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: 2020-06-01
FLEXIT
drink chroni, odżywia i regeneruje tkankę łączną - stawy, torebki
stawowe, chrząstki, ścięgna, więzadła oraz tkankę kostną.
Białko kolagenowe (hydrolizat
żelatyny) stanowi źródło szerokiego spektrum aminokwasów i peptydów
współuczestniczących w tworzeniu kolagenu. Zapewnia właściwy rozwój, odżywia i
chroni elementy stawowe. Poprawia kondycję włosów, skóry i paznokci. W
preparacie zastosowano 97% enzymatycznie szczepiony hydrolizat żelatyny o
wysokiej wartości biologicznej, lekkostrawny, łatwowchłanialny i natychmiast
wykorzystywany przez organizm.
Glukozamina powstaje w organizmie z glukozy. Wpływa korzystnie na
ruchomość stawów oraz stymuluje syntezę tkanki łącznej. Ogranicza procesy
kataboliczne w obrębie chrząstek stawowych. Uczestniczy w tworzeniu mazi
stawowej, umożliwiającej ruch w stawach i chroniącej elementy stawowe przed
trakcją. Glukozamina jest prekursorem chondroityny.
Siarczan chondroityny buduje i
regeneruje tkankę łączną. Zapewnienie właściwego poziomu poprzez uzupełnianie
diety, intensywnie chroni chrząstki przed zwyrodnieniem, co udowodniły badania
naukowe.
Kwas hialuronowy jest
głównym składnikiem masy międzykomórkowej płynu stawowego w chrząstce. Dodaje
miękkości, elastyczności i lepkości. Struktura molekuły kwasu hialuronowego ma
właściwości, nawet przy niskim stężeniu, wiązania wielu molekuł wody podczas
tworzenia żelu, zwiększajacego odporność tkanki łącznej na ciśnienie
zewnętrzne.
MSM
(metylosulfonylometan) to organiczny związek siarki, naturalnie występujący w
organizmie człowieka. Bierze udział w tworzeniu struktury włókien kolagenu.
Dzięki swym właściwościom przeciwutleniającym zabezpiecza uszkodzone chrząstki
przed działaniem wolnych rodników, jednocześnie zmniejszając dolegliwości
bólowe. Siarka w MSM bierze udział w syntezie podstawowych aminokwasów
l-metioniny i l-cysteiny.
L-Prolina jest niezbędna przy tworzeniu kolagenu, przyspiesza
regenerację uszkodzonych chrząstek i więzadeł.
Witamina C jest przeciwutleniaczem. Likwiduje wolne rodniki,
uszkadzające powierzchnię chrząstek.
Witamina D3 zwiększa wysycenie tkanki kostnej wapniem.
Wapń stanowi podstawowy budulec
kości.
Magnez w połączeniu z
wapniem wpływa na pracę układu nerwowego i kostno-mięśniowego. Działa
przeciwstresowo na organizm.
Informacja żywieniowa:
Wartość odżywcza w 100 g produktu / 20
g (1 dawka):
wartość energetyczna 1399,9 kJ (329,2 kcal) / 280 kJ (65,8
kcal)
białka 51 g / 10,2 g
weglowodany 29 g / 5,8 g
tłuszcze 0 g / 0
g
kwasy organiczne 3 g / 0,6 g
nasycone kwasy tłuszczowe 0 g / 0
g
Analiza substancji aktywnych:
wapń 460 mg / 92 g ( 11,5%*)
magnez 275
mg / 55 g ( 18,4%*)
witamina C 500 mg / 100 mg (166,6%*)
witamina B6 25 mg
/ 5 mg (250%*)
witamina D3 37,5 mcg / 7,5 mcg (150%*)
siarczan glukozaminy
1500 mg / 300 mg
siarczan chondroityny 750 mg / 150 mg
L-prolina 2500 mg /
500 mg
metylosulfonylometan (MSM) 1500 mg / 300 mg
kwas hialuronowy (sól
sodowa) 100 mg / 20 mg
białko kolagenowe 50000 mg / 10000 mg
* %
realizacji zalecanego dziennego spożycia
Sposób użycia:
1 dawka: 20 g
(niecała miarka)
-
Profilaktycznie: 1 x dziennie 10 g, rano na czczo.
- Przy zwiększonym
obciążeniu i zwyrodnieniach tkanki łącznej: 1 x dziennie 20 g rano na
czczo.
- Dzieci: od 6 lat 1 x dziennie 5 g.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.